Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΑΓΙΕ.... STEVE JOBBS

Με τις ευλογίες του Βατικανού, η APPLE θα μοιράζει συγχωροχάρτια (που το θυμήθηκα, φαίνεται οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα…. χαχαχα) έναντι του ευτελούς ποσού των 1,99 $ .(Τα ποσοστά της Αγίας… Έδρας, παραμένουν άγνωστα) .

Η εφαρμογή για τα i-phone ονομάζεται CONFESSION (εξομολόγηση) και ήδη πωλείται στο ι-Tunes . (ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ)

Μήπως ξέρει κανείς να ενημερώσει αν θα η συγκεκριμένη εφαρμογή θα υποστηρίζεται και από το Android 2.3, ένεκα του ότι είμαι fan της SONY ΚΑΙ των XPERIA ….

...διαβάστε περισσότερα... »

ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ



Το Άγιο Όρος επισκέπτεται ο Αργηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου

Σύμφωνα με όσα είπαν στο agioritikovima.gr πατέρες απο τον Άθω ο κ। Οικονόμου προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ΄΄Άξιον Εστί΄΄ στο Πρωτάτο που βρίσκεται στις Καρυές,πρωτευουσα του Αγίου Όρους και επισκέφθηκε το κελί του γέροντα Παϊσιου στην Παναγούδα καθώς κι άλλα κελιά κοντά στις Καρυές.Επίσης,προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας στη Μονή Ιβήρων.Σήμερα βρίσκεται στη Μονή Σίμωνος Πέτρας.

ΠΗΓΗ: agioritikovima.gr



...διαβάστε περισσότερα... »

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΗ... ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΪ III

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

«....Και πού ήσαν αυτοί τόσα χρόνια, πού κρύβονταν οι απόψεις αυτές τόσα χρόνια;» αναφωνούσε έμπλεος ιεράς αγανακτήσεως ο Αγιος Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή। Μα, στα πανεπιστήμια! Πού αλλού; Η προσέγγιση στα γεγονότα του 1821, την οποία έχουν σήμερα την ευκαιρία να δουν οι πολλοί χάρη στο ντοκιμαντέρ, είναι αυτή την οποία διδάσκονται σήμερα οι φοιτητές! Αυτή ακριβώς είναι η υπηρεσία που προσφέρει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ: εκλαϊκεύει για τους πολλούς τη γνώση των λίγων.

Αφού ευχαριστήσουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά τους κύριους ΜΠΟΜΠΟΛΑ και ΜΑΡΙΝΑΚΗ (κατά 75% και 25% συνιδιοκτήτες του SKAI) για τη γνώση που τόσο απλόχερα μας προσφέρουν..., σας παραθέτω
μια ακόμη άλλη... άποψη, για το ποια είναι ακριβώς αυτά τα μυστικά που τεχνιέντως αποσιωπούνται από τα ελληνικά πανεπιστήμια .

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Σήμερα, εφαρμόζεται η τακτική «Σβήστε το '21»

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της δικτατορίας τραγουδούσαμε από πόθο ελευθερίας το άσμα που δόξασε τον Γιώργο Νταλάρα: «Να’ τανε το '21». Σήμερα, σαν να έχει δοθεί «γραμμή», εφαρμόζεται η τακτική «Σβήστε το '21».

Ή, «Παραμορφώστε το '21». Δεν θα υποστηρίξω ότι πρόκειται περί «έξωθεν» εντολών. Κατ’ εμέ, είναι πρωτίστως ζήτημα ενοχής. Η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθει ότι προέρχεται από ηρωική σπορά, ούτε να γνωρίζει ότι στον τόπο αυτό έζησαν ήρωες που έβαζαν πάνω από τον εαυτό τους την πατρίδα. Έτσι θα μένει ναρκωμένη και ικανοποιημένη με θάμνους και νάνους.

Η τεχνική των συσχετισμών

Η «Νέα Ιστορία» θα εξελιχθεί σε όπιο των νέων όλης της Γης. Διότι με την τεχνική των συσχετισμών η νέας κοπής ιστορία μπορεί να «αποδείξει» ότι ο Τζον Κένεντι δεν δολοφονήθηκε αλλά αυτοκτόνησε ή ότι ο σχηματισμός της ελληνικής εθνότητας άρχισε μετά τον σχηματισμό ελληνικού κράτους, ωσάν δηλαδή ο σχηματισμός μιας εθνότητας να είναι υπόθεση συνταγής μαγειρέματος και όχι μακροχρόνιων -και συνήθως πολυαίμακτων- ενοποιητικών διαδικασιών.

Όταν ο Γεμιστός, τον 15ο αι., διακήρυσσε το «Έλληνες ουν εσμέν το γένος ως η πάτριος παιδεία και η γλώσσα μαρτυρεί» δεν κατοικούσε σε κάποια «Νήσο Ουτοπίας» αλλά στηριζόταν σε μία πραγματικότητα που δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν οι Τούρκοι.

Πίσω στη θερμή οθωμανική αγκαλιά!

Ο Ελληνισμός σαν το κυπαρίσσι του Μυστρά, έβγαλε «πάλι με χρόνια και καιρούς» νέους βλαστούς και δίδαξε τους λοιπούς βαλκανικούς λαούς το πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι! Ίσως η «Νέα Ιστορία» να υπηρετεί μιαν άλλη διδακτική αρχή: το πώς οι ελεύθεροι μπορούν να ξαναγίνουν δούλοι. Ή, για να το πω οργουελικά: «Η Ελευθερία είναι σκλαβιά»!

Πίσω, λοιπόν, στη θερμή οθωμανική αγκαλιά...

Αναδημοσίευση από την Real news
...διαβάστε περισσότερα... »

ΜΙΑ ΑΛΛΗ... ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΪ II


"Το θέαμα είναι άξιον βεβαίως να έλκυση την προσοχήν ημών. Άλλά παρακινούσιν ημάς είς την σπουδήν ταύτην και άλλα αίτια· εσχάτως διεδόθησαν περί τής εποχής εκείνης τής ελληνικής ίστορίας μεγάλαι άπάται.

Νεώτεροι τινες ισχυρίσθησαν, ώς γνωστόν, οτι, έν μέσω των μεγάλων του μεσαίωνος τρικυμιών, ή αρχαία Έλληνική φυλή έναυάγησεν αύτανδρος και ότι το έθνος το σήμερον φέρον το περικλεές τούτο όνομα είναι γένος νόθον, όχλος συρρευσάντων ενταύθα άπό βορρά, και δύσεως, και μεσημβρίας, και ανατολής.

Ό λαός ό δεκαετίαν άθλήσας ώς 'Ελλήνων απόγονος και αναγνωρισθείς ώς τοιούτος υπό ολοκλήρου του κόσμου, δύναται νά απάντηση είς τους παραδοξολόγους εκείνους, ότι ή 'Ελληνική έθνικότης ομοιάζει τον ήλιον τυφλός όστις δέν την βλέπει. "


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ


Η απαντησή μας στον ακαδημαικό... κ ΒΕΡΕΜΗ και στον έγκριτο δημοσιογράφο κ Στέφανο Κασιμάτη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ παραθέτω το σύνδεσμο για να θαυμάσετε το πόνημα του που δημοσιεύθηκε στην εν λόγω εφημερίδα http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_10/02/2011_432018

Τα σχόλια δικά σας .....

...διαβάστε περισσότερα... »

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΗ... ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΪ I

Σχετικά με την σειρά ντοκυμαντέρ για το 1821 στο ΣΚΑΙ


Αγαπητέ κ. Πορτοσάλτε
Χτες βράδυ παρακολουθήσαμε την έναρξη της ομολογουμένως εξόχως ενδιαφέρουσας σειράς ντοκυμαντέρ για το 1821. Συγχαρητήρια και σε σας και στο σταθμό σας που σε καιρούς της απόλυτης μηδενιστικής παρακμής εσείς έχετε το κουράγιο και την ψυχική δύναμη και ασχολείστε με αυτά τα εθνικά και ιστορικά ζητήματα. Η δουλειά που έκανε η ομάδα σας είναι όντως σπουδαία και πρέπει να την παρακολουθήσει ο κάθε Έλληνας.

Ωστόσο έμεινα εμβρόντητος, άναυδος και αποσβολωμένος όταν άκουσα από έναν τηλεοπτικό σταθμό με την υψηλότερη εγκυρότητα στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21 ήταν επανάσταση κατά των τσιφλικάδων, ήτοι των φεουδαρχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αν το δεχτούμε αυτό, τότε, παρακαλώ, γιατί δεν επαναστάτησαν μαζί με τους Έλληνες και οι Τούρκοι που όπως είπατε στην εκπομπή σας επίσης εκαταπιέζοντο από τους τσιφλικάδες - μεγαλοϊδιοκτήτες;
Θα ήθελα ακόμα να παρατηρήσω ότι ένας από τους έγκριτους καλεσμένους σας, πανεπιστημιακός καθηγητής, (μου διαφεύγει το όνομα), ορθά κατέθεσε την άποψη ότι όντως υπήρχαν κρυφά σχολεία όταν είχαμε περιόδους διωγμών και περιόδους έντονου εξισλαμισμού. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον παρουσιαστή κ. Π. Τατσόπουλο να διαρρηγνύει τα ιμάτια του περί του δήθεν μύθου του κρυφού σχολειού, που όπως φαίνεται μόνο "μύθος" δεν ήταν, αλλά ήταν η πραγματικότητα έστω και σε κάποιες περιπτώσεις.

Είμαι στην διάθεση σας, επί τη βάσει ιστορικών εγγράφων και επιστημονικών δεδομένων να σας παρουσιάσω την "παραδοσιακή άποψη", ότι δηλαδή η επανάσταση του 21 ήταν πρωτίστως εθνική
και όχι επανάσταση κατά της αστικο-τσιφλικάδικης ολιγαρχίας και των φεουδαρχών που θέλετε να παρουσιάσετε (ελπίζω από λάθος και όχι εσκεμμένα)


Με τιμή


Νίκος Μαστοράκης


Καθηγητής Πολυτεχνείου Σόφιας
& Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
Κινητό 0030 698 6526484

...διαβάστε περισσότερα... »

Αναγνώστες

Θαυμαστές από το facebook

Συνολικές προβολές σελίδας

Online now:

sync



Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο



Όλα μου τα posts

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...