Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε.

Η Finansbank εμφανίζει περίπου 15 δισ ευρώ δάνεια .
Όμως από αυτά τα 15 δίσ ευρώ περίπου 1 δισ ευρώ δάνεια αποτιμημένα σε τουρκικές λίρες ή άλλα νομίσματα που είχαν χορηγηθεί από την Finansbank, είχαν μεταφερθεί στη Ε.Τ.Ε. . Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να μην επιβαρύνεται ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τουρκικής θυγατρικής .

Στην προσπάθεια η Εθνική να αυξήσει την αξία της Finansbank η οποία με όρους χρηματηστηριακούς αποτιμάται στα 6,2 δισ ευρώ ή 8,2 δισ δολλάρια, ουσιαστικά στις αρχές Ιανουαρίου μετέφερε και επαναπάτρισε το 1 δισ ευρώ δάνεια στην Finansbank .

Με τις κινήσεις αυτές αλλά και άλλες ενέργειες στόχος είναι να αυξηθεί πλασματικά 15% με 20% η αποτίμηση της Τουρκικής θυγατρικής . Αν ο στόχος επιτευχθεί κατά 15% με 20% με όρους ευρώ, σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση θα αυξηθεί από 6,2 δισ ευρώ στα 7,2 δισ ευρώ που σημαίνει ότι από τη διάθεση του 20% της Finansbank -προβλέπεται στο ενημερωτικό της πρόσφατης Α.Μ.Κ. της Ε.Τ.Ε.- θα μπορούσε να αποκομίσει 1,2 με 1,3 δισ ευρώ, με βάση το καλό σενάριο .

ΘΥΜΙΖΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ .

ΚΑΙ ΤΟ 1999 ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ Η ΠΑΣΟΚΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ .......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Θαυμαστές από το facebook

Συνολικές προβολές σελίδας

Online now:

sync



Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο



Όλα μου τα posts

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...