Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΡΤΕΛ

Ένα ερώτημα που θα μπορούσε ίσως να τεθεί στους επικεφαλείς της Τρόικας, αν φυσικά τα νέα για τη βουτιά του ΑΕΠ της χώρας κατά 6,6% είχαν βγει νωρίτερα από την περίφημη συνέντευξη τύπου στη δημοσιότητα, θα ήταν το εξής :

Πως εξηγείται το γεγονός, ότι ενώ το Ακκαθάριστο Εθνικό Προιόν μειώθηκε ραγδαία, την ίδια περίοδο ο πληθωρισμός ανέβηκε μέχρι το 5,2% ; Πράγμα που σημαίνει πως παρά την κρίση, οι τιμές των καταναλωτικών προιόντων όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν και όχι μόνο λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. και των ειδικών φόρων κατανάλωσης .

Το ίδιο ερώτημα, βέβαια, μπορούμε να απευθύνουμε σε όλους τους οικονομικούς εγκεφάλους της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσουμε να καταλάβουμε με το φτωχό μας το μυαλό και τα λίγα οικονομικά που γνωρίζουμε, αν τελικά η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες ।

Διότι πολύ απλά, το να μειώνεται η αγοραστική δύναμη (τα επισφαλή καταναλωτικά δάνεια έχουν ξεφύγει), να υποχωρεί το ΑΕΠ και παρ΄ όλα αυτά να μην λειτουργεί ο ανταγωνισμός -δηλαδή να μην πέφτουν οι τιμές- σημαίνει πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός και αν συμβαίνει αυτό μόνο προς την κατεύθυνση των καρτέλ μπορεί να πάει το μυαλό .

Είναι λοιπόν η Ελλάδα ένα καρτέλ και αν ναι μήπως να επαναξεταστούν οι "δεσμεύσεις κυρίων" για μειώσεις στα αγαθά, που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τους μεγάλους πολυεθνικούς και εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Θαυμαστές από το facebook

Συνολικές προβολές σελίδας

Online now:

sync



Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο



Όλα μου τα posts

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...